Kajmak tradycyjny

Tradycyjny krem mleczny (zawartość mleka 25%), idealny do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek do deserów, przekąsek i przekładania wafli.

Skład: cukier, mleko pełne pasteryzowane, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona).

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna (energia) 1.550 kJ/370 kcal; tłuszcz 17 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) 10 g; węglowodany 46 g, w tym cukry 41 g; białko 7,3 g; sól 0,37 g.

Alergeny: mleko i produkty pochodne (z laktozą).

Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji. Przechowywać w temp. od 20C do 200C.
Opakowanie: zakręcany słoik 530 g.

Copyright Polder 2011
Made by 3xw